Ivana Milaković

 


Ivana-MilakovicIvana Milaković je rođena 1976. u Beogradu Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2000. godine.

Kratke priče na srpskom i engleskom objavljivala u nedeljniku Grad, časopisima:  GradinaNaš TragZnak Sagite i Omaja, kao i na sajtovima Art-AnimaHorrorfindScreaming PlanetHelly Cherry, u fanzinu Emitor i pozorišnoj novini LUDUS.

Radila je na serijama za decu; “Kocka, kocka, kockica”, “Čuvari osmeha”, “Globus autobus”, “Piši briši”, kao scenarista, dramaturg ili saradnik. Objavila je i radio-dramu Petoro ljudi u Radio Beogradu, a o psu da i ne pričamo u Balkanskom književnom glasniku.

Zastupljena je u zbirci Gradske priče 3 –Fantastika (2008), antologijama Beli šum (2008) i Istinite laži (2009) i zbornicima Alisa u zemlji priča i www.приче.co.yu.

Pisala је za Internet Krstaricu, gde do sada ima preko šest hiljada objavljenih tekstova, među kojima je više desetina prikaza knjiga.

Prevođena na rumunski.

Pisac  je, prevodilac i urednik u najam. Do sada sa engleskog prevela dva eseja Normana Spinrada “Okvir i retrospektiva” (priredila Lidija Beatović), romane “Darovita” Kristin Kešor, “Grad stakla” Kasandre Kler, “Mala braća” Rika Hautale i knjigu “Čovek iz Diogenovog kluba” Kima Njumena.

Objavila je zbirku priča Mačji snovi (2010).