PROMOCIJA ROMANA “REFREN” ANDRIJE JONIĆA


Roman mladog beogradskog pisca Andrije Jonića doživljava svoje novo izdanje, po prvi put u okviru izdavačke kuće Laguna. Novo, prošireno izdanje romana, donosi nam i nove segmente priče, tako da će i oni koji su već imali priliku da ga pročitaju, moći ponovo da uživaju u ovom delu.

Osnovno polazište ove bajkovite pripovesti je otuđenost i obezličenost današnjeg čoveka. Glavni junak romana NN (i samo ime mu indikuje na nepoznanicu) otiskuje se u potragu za smislom, na način na koji je to činio i Antoan de Sent Egziperi u svom bezvremenom klasiku „Mali princ“.

Elementi avanture, bajke, dečje književosti, obraćaju se onom bezvremenom i arhetipskom u čitaocu, vraćaju ga u detinjstvo, ali i pripremaju za susret sa večnošću. Ne praveći starosnu selekciju, ovaj roman se obraća čitaocima svih uzrasta koji su spremni da se otisnu u ispitivanje svoje suštine i uz rizik prihvate sve moguće odgovore.

Andrija Jonić je svojim prvencem osvojio nagradu „Pegaz“ Književne omladine Srbije na 58. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Njegova zbirka „Dnevnik vidljiv čudnima“ postala je jedno od najčitanijih online izdanja.

Predstavljanje romana „Refren“ biće održano u Delfi kafeu (SKC, Kralja Milana 48) u utorak, 29. maja u 18 časova.

Na promociji će, osim autora učestvovati Nikola Krstić, master geštalt psihologije i diplomirani filozof, Gordana Nikić, doktor psiholoških nauka REBT psihoterapeut i supervizor i Tatjana Vlašković Jovićević, specijalista psihijatrije i REBT psihoterapeut.

            Više o romanu, autoru i njegovim novim projektima, možete videti na sajtu – www.andrijajonic.rs